Optocht

Vijf jaar geleden deden er maar liefst 50 wagens mee aan de optocht. De optocht vindt deze feestweek plaats op zaterdag 30 augustus. Vanaf 10.00 uur rijdt de traditionele optocht weer door Meerkerk, Ameide en dit keer ook Nieuwland. Jong en oud worden uitgedaagd om de mooiste wagen te maken en te strijden om leuke geldprijzen. U kunt zich met het aanmeldingsformulier optocht 2014 opgeven. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar oranjeverenigingwilhelmina@hotmail.com of afgeven bij Piet Bogaard, Het Bos 9. Als de optocht vanuit Ameide via het Dorpsplein Meerkerk passeert zullen wij muzikaal begeleid worden door de Baloren. Zij zingen Nederlandstalig met een vleugje Engels en waar de Baloren zijn is het feest! Met dank aan John en Eida van De Gouden Leeuw. Wij vragen alle deelnemers ook het reglement voor de optocht door te lezen.

De route van de optocht:

Richting Straat Plaats
L.A. Gorinchemsestraat (via Dorpsplein) Meerkerk
R.D. Bazeldijk Meerkerk
R.A. Bouwweg naar de feesttent Meerkerk

L.A. is linksaf, R.A. is rechtsaf, R.D. is rechtdoor.
Opstellen op de Weide, einde bij de feesttent.
Totale lengte ongeveer 22,7 kilometer. De route kan tot het laatste moment nog gewijzigd worden door onvoorziene omstandigheden.

Bekijk de route van de optocht.