Activiteiten 2024

 

 

Vrijdag 26 april Koningsnacht 

 

21.00 - 01.00 uur 

In de tent op het Raadhuisplein organiseert De Gouden Leeuw Koningsnacht. Het belooft een gezellige avond te worden met o.a. DJ Daniel en Kees Neerings. 

 

Zaterdag 27 april Koningsdag 

Alle activiteiten vinden plaats op het Raadhuisplein, tenzij anders vermeld.

 

9.45 uur Concert Euphonia 

Voorafgaand aan de aubade geeft Euphonia een kort concert.   

 

10.00 uur Aubade 

Onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Euphonia zingen we met elkaar vrolijke oranje-liedjes. De liedjes staan op onze website en worden op de dag zelf ook uitgedeeld. 

 

10.30 uur Versierde fietsoptocht 

We hopen weer op vele mooie creaties tijdens de fietsoptocht. De drie mooist versierde fietsen en de drie mooiste aanhangers verdienen een medaille. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd mogen meedoen. De prijsuitreiking vindt rond 11.15 uur plaats. 

 

11.30 uur Koningsdagbrunch  

In de Linde staat een lekkere brunch klaar voor inwoners van Meerkerk van 60 jaar en ouder. Aanmelden kan via info@oranjeverenigingmeerkerk.nl of via tel. 06 – 11017763 (Etta Schep). Graag uiterlijk 20 april. De brunch kost voor leden € 7,50, niet-leden betalen € 12,50 (pin/contant). 

 

10.30-12.00 uur Inschrijven fietspuzzeltocht  

Vroeg starten met de fietspuzzeltocht is ook dit jaar weer mogelijk. U kunt zich opgeven in onze tent. 

 

Bovekerk is ook aanwezig op deze Koningsdag en verkoopt broodjes hamburger, beenham, friet en snacks.  

 

14.00 uur Vrijmarkt voor kinderen 

Ook deze Koningsdag weer de gezellige vrijmarkt voor kinderen. Bij aankomst graag melden bij een van de bestuursleden, zij zullen dan een plekje toewijzen.  

 

14.00 uur Fietspuzzeltocht 

Een sportieve puzzeltocht van ongeveer 25 kilometer voor jong en oud. Op de fiets de omgeving verkennen en nog meedingen naar mooie geldprijzen ook! Als u in aanmerking wilt komen voor deze prijs, moet u wel voor 17.30 uur binnen zijn. Inschrijven kan in onze tent op het Raadhuisplein. 

 

14.00 uur Stormbaan en skelterrace 

De kinderen kunnen zich uitleven op een stormbaan. Of lekker met skelters rijden op het skelter parcours. 

 

Let op: het spelen op de stormbaan en met de skelters is op eigen risico. Er wordt géén toezicht gehouden door het bestuur. 

 

14.00 uur Arkels Visserskoor 

Op uitnodiging van De Gouden Leeuw treedt het Arkels Visserskoor op bij de tent op het Raadhuisplein. 

 

16.00 uur Muziek op het plein 

Band Driven treedt een paar keer op en verder zorgt een DJ voor muzikale gezelligheid op het plein.  

 

18.00 uur Prijsuitreiking 

Aan het einde van het dagprogramma, maken we de prijswinnaars van de fietspuzzeltocht bekend! Dit betekent niet gelijk het einde van de dag, want de muziek draait tot 22.00 uur, dus blijf nog lekker genieten van de gezelligheid, een hapje en een drankje!   

 

Vrijdag 3 mei Bingo 

 

19.30 uur  

Het is weer tijd voor een gezellige bingoavond in de Linde! Een bingoboekje kost € 10. We spelen tien ronden met leuke prijzen. De elfde ronde voor de superhoofdprijs is alleen voor leden. U maakt dan kans op 2 passe partouts voor de feestweek! 

 

Zaterdag 4 mei Dodenherdenking 

 

19.30 uur  

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom bij het monument naast het gemeentehuis. Om 20.00 uur herdenken we alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. En natuurlijk staan we ook stil bij de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

 

16 t/m 24 augustus: Feestweek