Aanmelden Drive-in Bioscoop 26 september 

Je kunt je hieronder aanmelden voor de drive-in bioscoop op zaterdag 26 september. Aanmelden is nodig, omdat we maar een beperkt aantal auto's kwijt kunnen op de locatie. Ook zijn we gebonden aan de regels van de overheid in verband met Corona. 

 

Aanmelden per auto en je deelname is pas definitief nadat je een bevestiging per mail hebt ontvangen. 

Deze activiteit is GRATIS voor leden. Niet-leden betalen € 5 per auto.

 

p.s. In een gewone auto (geen cabrio) is het zicht vanaf de achterbank minimaal!

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Bevrijdingsdag 2020: 75 jaar vrijheid

Bevrijdingsdag 2020: 75 jaar bevrijding. Eigenlijk zouden we, samen met Ameide, het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Helaas ging dat niet door, dus hebben we op onze eigen bescheiden wijze toch het bevrijdingsvuur in Meerkerk ontstoken.

 

U kunt ook uw eigen vrijheidsvuur ontsteken, ga hiervoor naar www.vrijheidsvuur.nl.


Dodenherdenking 4 mei

Vanmiddag hebben wethouder Tirtsa Kamstra en voorzitter Teije Dalstra namens de gemeente en de oranjevereniging kransen gelegd bij het monument naast het gemeentehuis. Met dank aan muziekvereniging Euphonia klonk vanavond de 'Taptoe' vanaf de kerktoren.


Koningsdagthuis.nl

De verjaardag van onze koning is dit jaar anders dan anders. We blijven thuis en halen Koningsdag 2020 naar binnen. Op www.koningsdagthuis.nl kan iedereen online samenkomen om het oranjegevoel van Koningsdag ook nu te beleven.

Op dit platform kan iedereen delen hoe zij Koningsdag 2020 thuis vieren. Optredens, spelletjes, muziek: er is allemaal plaats voor op het platform. Dus doe allemaal mee en plaats een filmpje! Zo halen we met elkaar Koningsdag 2020 naar binnen. Oranje boven, oranje binnen! 🧡

 


Geen activiteiten door Corona-virus

 

We leven in een bijzondere tijd op dit moment. Het coronavirus beheerst ons leven en legt het openbare leven nagenoeg stil. Zoals u weet zijn alle evenementen tot 1 juni afgelast. Dit geldt dus ook voor ons programma op Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. We vinden dit erg jammer maar we begrijpen dat deze maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het virus. Over een paar maanden bekijken we of we op een later moment toch nog wat kunnen organiseren. We houden u hiervan op de hoogte.

 

Kleurplaat
Toch willen we Koningsdag niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan. Wij hopen dat dit ook voor u geldt. Hieronder vindt u 2 kleurplaten, 1 voor kinderen en 1 voor volwassenen.
Willen jullie deze kleurplaten zo mooi mogelijk inkleuren en op Koningsdag voor het raam hangen? Dat lijkt ons een mooi en feestelijk gezicht! Ook vinden we het leuk als de kleurplaten op onze Facebookpagina worden geplaatst (https://www.facebook.com/oranjeverenigingwilhelmina.meerkerk). 

Download
Kleurplaat kinderen.pdf
Adobe Acrobat document 506.9 KB
Download
Kleurplaat volwassenen.pdf
Adobe Acrobat document 1.6 MB

Vlaggen rood-wit-blauw
Het lijkt ons een mooi gezicht als u de Nederlandse vlag uithangt op 27 april, 4 mei en 5 mei.
De vlaginstructie is:

  • 27 april: vlag met wimpel
  • 4 mei: halfstok gehele dag (normaal gesproken alleen na 18.00 uur, maar vanwege corona mag het de hele dag)
  • 5 mei: vlag zonder wimpel

Onthulling boombank timmerdorp

Begin september hebben ruim 230 kinderen genoten van het timmerdorp tijdens de feestweek. Tijdens het timmerdorp hebben alle groepjes meegewerkt aan het beschilderen van een boombank. Deze mooie blijvende herinnering aan het timmerdorp 2019 is geplaatst in de speeltuin aan de Blommendaal (bij de Rank). Op maandag 11 november werd de bank officieel ‘geopend’ door wethouder Tirtsa Kamstra van de gemeente Vijfheerenlanden.